Vocea comunității păgâne-în sfârșit reprezentată

ancient architecture asia bench
Photo by Pixabay on Pexels.com

În România, conform datelor primite de la Institutul Național de Statistică, în august 2017 se găsesc aprox. 11000 de persoane ce se identifică ca membre ai unei confesiuni păgâne. Până în 24 iunie 2016 acestea nu aveau o structură care să le reprezinte interesele în relațiile cu terții,ceea ce făcea aproape imposibilă recunoașterea statutului lor ca având efecte grave asupra felului în care aceștia interacționau cu populația majoritar creștină într-una din cele mai conservatorice țări din estul Europei.

În anul 2014, Cosmin Olteanu, fondatorul și la momentul actual președintele Asociației Mișcarea Neopăgânilor din România, abreviată MNR de acum încolo în acest articol, a dorit crearea unei structuri care să reprezinte interesele sale și ale comunității păgâne din România, interese ce s-au încercat a fi zădărnicite de funcționarii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bacău, abreviat DGASPC Bacău, alături de Colegiul la care acesta învăța, trusturile de presă Intact Media Group puse de reprezentanțiiBisericii Ortodoxe Române, prescurtată BOR pentru a intimida această inițiativă a tânărului adolescent.

Dincolo de toate presiunile, actele de violență și loviturile de imagine, acesta în data de 24 iunie 2016, după ce a deținut un Covan în municipiul Onești timp de doi ani, a lansat structura ASASC România cu sediul social în Aleea Parcului 11 din mun. Onești, jud. Bacău, structură ce a fost dizolvată în februarie 2017.

În februarie 2017, ASASC România avea să devină MNR, după creșterea capitalului de imagine făcut de Cosmin Olteanu și agenția de presă VICE ROMÂNIA.

MNR la început a fost inițiativă ce nu îi puteai da șanse de câștig, însă în timp a devenit una din structurile cele mai puternice din România și singura voce care reprezintă în mod complet interesele comunității păgâne din România.

Cosmin Olteanu, teolog și președintele MNRdeclară:

MNR reprezintă o premieră pentru România și sunt sigur că acest drum nu e ușor, însă dacă eu am putut să suport greutățile ce le-am întâmpinat până în prezent alături de colegii mei de suferință din această mișcare de reprezentare, sunt sigur că vom reuși deoarece harul Zeilor e de partea noastră. Am spus multora că moartea părinților mei și desigur trăitul pe cont propiu nu ar fi fost posibil dacă nu eram strașnic în credință. Am o vorbă care spune că așa cum păsările nu cad de pe albastrul cerului nu o să cad nici eu. Voi lupta până la capăt pentru frații și surorile mele. Această structură, atât cât trăiesc va fi vehiculul condus de comunitatea păgână deoarece le aparține lor.

Mai sunt câteva zile și vom celebra un moment istoric pentru comunitatea păgână din România. Vom semna Actul Constitutiv al MNR într-o locație binecuvântată de Zei și anume Slănic Moldova. Le urez fraților și surorilor răbdare și putere, căci de restul mă ocup eu cu colegii mei. Binecuvântat să fie.”

21 IULIE – Moment istoric pentru România și comunitatea păgână

După cum a declarat și Pr. Cosmin Olteanu, pe 21 iulie 2018 are loc semnarea Actului Constitutiv, un moment mult așteptat de MNR și de comunitatea păgână. ”Demersul nostru va fi încununat cu succes” a spus Silviu Pop, vicepreședintele responsabil cu problemele juridice al MNR, însă tot acesta ne asigură că atât anul 2018, cât și primul semestru din 2019 va fi unul greu deoarece MNR va trebui să își adune forțele pentru a își lua personalitatea juridică.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.