ANUNT: Guvernul a prelungit termenul pentru depunerea declarației unice și a formularului 230

Prieteni, se pare că încheiem ziua cu o veste bună: Guvernul a prelungit termenul de depunere pentru formularul 230 și pentru Declarația Unică. Noua dată limită de depunere este 31 iulie 2019. Astfel, direcționarea a 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit, se poate face până la finalul lui iulie.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest demers de prelungire a termenului!

Model Formularul 230

Premierul viorica Dăncilă a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că se prelungește termenul de depunere a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale.

Astfel, șeful Executivului a precizat că termenul de depunere și de plată se prelungește de la 15 martie 2019, cât era inițial, la 31 iulie 2019.

Cei care își vor plăti obligațiile fiscale până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia și de o reducere cu 5 %.

”Persoanele fizice care au obligația depunerii declarației unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era inițial, la 31 iulie 2019.

Toți cei care își plătesc obligațiile până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5 % din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut.

Din respect pentru timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală, declarația se completează și se depune online, atât prin spațiul privat virtual, cât și prin intermediul portalului eguvernare.ro.” – a anunțat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a declarat că a fost prelungit și termenul pentru cei care vor să doneze din impozitul pe venit, tot până la sfârșitul lunii iulie.

”Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să doneze 2 % sau 3 % din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare, care colectează, centralizează și depun formularul 230, prelungim termenul acestui document tot până la data de 31 iulie 2019.” – a mai spus Dăncilă.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.