CNE incita elevii la boicotarea simularii nationale

Consiliul National al Elevilor a lansat acum cateva zile o campanie intitulata „Anul acesta dam #foaiagoala la simularile nationale” cu scopul de a critica ultimele masuri intreprinse de Ministerul Educatiei Nationale prin dna ministru, Ecaterina Andronescu. Una din aceasta ar fi introducerea simularilor la clasa a VII-a.

Acestia in sustinerea initiativei lor au scris zilele trecute pe pagina de Facebook:

Adnotare 2019-03-13 145251

„„Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm.”

Despre ce reprezintă protestul „Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!” și ce ne motivează, poți citi mai multe aici: http://bit.ly/foaiagoala.

Dacă ai deja toate motivele pentru a protesta, poți prelua această poză și spune-le și prietenilor tăi de ce să dea #foaiagoală la simulări!”

Avand in vedere demersurile acestora si faptul ca in trecut am fost vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor, structura judeteana a Consiliului National al Elevilor (CNE) asa cum reiese si dintr-un interviu dat de mine intr-un conflict din 2016 cu sefii CNE https://www.vice.com/ro/article/mg9aeb/tanar-roman-din-cult-satanist imi voi prezenta pozitia publica cu privire la ultimul derapaj motivat politic al CNE si imi exprim astfel si diversele temeri legate de administratia Apostoaia pe care am sustinut-o public in diverse actiuni intreprinse, tocmai prin modul mult mai deschis si fidel de a reprezenta interesele elevilor.

IMG_4420 (2)

Avand in vedere ca CNE, reprezinta forul de reprezentare nationala a elevilor romani nu pot decat sa spun ca in absenta unei consultari publice acestia s-au exprimat in mod abuziv si lipsit de etica in numele elevilor romani si pe care ii indeamna sa isi masacreze viitorul.

Simularea reprezinta un demers firesc al Ministerului, recomandat si de specialisti in educatie de a obisnui elevii cu examenul si in acelasi timp de a verifica cunostiintele acestora cu aproximativ 2 luni inainte de examenul ce le va decide viitorul. Indemnul CNE nu face decat sa produca astfel o tragedie acestor tineri ce aleg sa le urmeze sfaturile ”de bine” si pe care le dezaprob.

girls on desk looking at notebook
Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Solicit public lui Petru Apostoaia, presedintele CNE sa isi revizuiasca pozitia, sa o bazeze pe o consultare publica reala cu elevii si specialistii in educatie si desigur sa renunte a mai fi instrumentul politic al Opozitiei parlamentare si sa isi respecte declaratia de neapartenenta politica data.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.