Demisia Ecaterinei Andronescu si cum PSD ataca distruge Romania

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei (august 2019). SURSA: Reporter Global

In dimineata aceasta m-am trezit si cum am deschis netul am vazut pe Facebook postarea dlui Radu Szekely, postare unde acesta isi ia ramas bun din functia de consilier ministerial al Ministerului Educatiei Nationale in cabinetul dnei Ecaterina Andronescu.

Am intampinat decizia cu soc si uitandu-ma in presa am vazut cum demiterea a avut loc fara vreo discutie in prealabil cu dna Ecaterina si a fost anuntata pe Facebook. Nu am inteles de unde atata graba in demiterea dnei Andronescu din partea stimabilei prim-ministru, Viorica Vasilica Dancila.

Dna Andronescu a declarat ca a fost surprinsa de decizia dnei Dancila, aceasta afland-o prin intermediul unei emisiuni televizate asa cum reiese din declaratia dansei.

Uitandu-ne la ce a facut dna ministru Andronescu nu pot sa vad decat cata nesimtire exista din partea televiziunilor politizate care preiau doar o fraza din discursul unui om pentru a il discredita fara a spune contextul utilizarii acesteia. Declaratia dnei Andronescu a venit in contextul in care educatia parentala uita din diverse motive sa mai spuna copiilor ca nu e bine sa aiba legatura cu anturaje rele, sa iasa la ore tarzii, sa chiuleasca de la orele de curs, sa urce alaturi de necunoscuti, sa lase bunurile la vedere etc si ca datoria ei ca ministru al Educatiei este sa ii ajute pe parinti in ceea ce priveste aceste norme sociale de folos tinerilor elevi. Astfel in cele ce urmeaza o sa citez din declaratia televizata a dnei ministru la Antena 3 in emisiunea din 1 august 2019.

Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină. De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală

Ministrul EDUCATIEI NATIONALE, ECATERINA ANDRONESCU

Dupa emisiune apele s-au incins si multi au avut impresia ca dna Andronescu a avut intentia sa invinovateasca fata de faptul ca a urcat in masina unui necunoscut si sa dezvinovateasca lipsa grava de orice fel de competenta a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Politiei Romane si operatorilor de la serviciul de urgenta 112, insa ministra a oferit precizari cu privire la declaratia dansei pentru a incerca sa arate lumii ceea ce a vrut sa spuna cu adevarat si nu ceea ce promoveaza presa manipulativa.

Nu era intenţia mea să o învinovăţesc cumva pe Alexandra sau pe părintii ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luaţi emisiunea şi urmăriţi. Am continuat să spun că de aceea noi în toamnă va trebui să declanşăm o campanie în şcolile noastre pentru a-i învăţa pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din şcoală. Noi putem să îi învăţam pe copii cum să se poarte astfel încât şi ei să se autoprotejeze. Şcoala este o instituţie care trebuie să îi înveţe de toate 

Ecaterina andronescu intr-un comunicat pe facebook

Desigur pentru cei interesati lasam si un videoclip aici de la sursa principala a acestei neintelegeri

Dincolo de toate jocurile politice prin care atat deoparte, cat si de cealalta se incearca capturarea puterii bazandu-se pe naivitatea poporului ramane un lucru clar. E NEVOIE DE UN MINISTRU PROFESIONIST LA MINISTERUL EDUCATIEI!!! Fostii ministrii ai Educatiei din ultimii 4/5 ani inafara de dul Mircea Dumitru si dna Ecaterina Andronescu nu au facut decat sa ingroape educatia romaneasca, iar noua propunere a lui Dancila pentru interimatul ministerului nu face decat sa stearga orice speranta la o educatie ca in afara pentru elevii romani.

Astfel, am decis ca e de bun augur sa ma alatur unui demers firesc de a solicita alaturi de alte organizatii de reprezentare a elevilor si studentilor romani, demers prin care cerem presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohaniis sa nu promulge demiterea dnei Ecaterina Andronescu din functia de Ministru al Educatiei Nationale.

Pe noi, pe elevii si studentii romani ne intereseaza sa avem parte de un sistem educational performant, dupa model occidental, cu facilitati pentru studenti ca si gratuitati, burse, materiale de studiu decontate de stat, sali de curs si scoli modernizate, curricula adaptata nevoilor fiecaruia, deschidere si profesionalism din partea cadrelor didactice, un mediu scolar safe pentru cei mai nonconformisti sau diferiti, care sa incurajeze diversitatea etc. Luptele politice si alte interese marunte nu ne intereseaza si nu fac decat sa ne faca rau atat noua, cat si viitorului societatii romanesti si ai urmasilor nostri. Asadar, dna Andronescu este unul dintre cei mai buni ministrii ai Educatiei si dincolo de greselile ei stie sa asculte si opinia elevilor, are si experienta de cadru didactic in spate si e si destul de deschisa spre nou. Nu vrem sa fim condusi de incompetenta si orgolii presarate cu jocuri marunte.

Comunitatea Elevilor Politeisti – CEP, platforma de reprezentare a elevilor politeisti din Romania a transmis si ea o scrisoare deschisa catre presedintele Romaniei, alaturi de Cosmin pe care o sa o redam in cele ce urmeaza.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.