A fost nu acum mult timp pe 19 septembrie 2016 când m-am așezat prosternat pe podeaua sanctuarului unui frumos templu din Canada, construit de Universal Life Church acum mult timp din dorința de a crește frumos și armonios o preoțime a diferitelor culte religioase din lume.

Sunt îndrăgostit. Îmi place să fiu păgân și îmi place să fiu preot al Căii Vechii Religii. Preoția politeistă este vehiculul prin care am putut experimenta și participa la dragostea lui Zeilor. Așa cum Neale Donald Walsch spunea „Totuși, dacă ți-aș spune că ești născut din Dumnezeu – și ți-aș spune că ești născut din Zei și Zeițe la naștere – iubire pură – m-ai respinge.” așa și eu inițial aș fi făcut până am ajuns acasă în sânul Zeiței și am simțit dragostea și plenitudinea divină.

„Nu am o filozofie: am simțuri … 
Dacă vorbesc despre Natură, nu pentru că știu ce este, 
Dar pentru că o iubesc și de aceea o iubesc, 
Pentru că atunci când iubești nu știi niciodată ce iubești, 
Sau de ce iubești sau ce este iubirea.
Iubirea este inocența eternă, 
Și singura inocență nu este gândirea. ” 

- ne spunea Alberto Caeiro în Păstrătorul Oilor

În timp ce sărbătoresc 4 de ani de la hirotonirea preoției păgâne de pe 19 septembrie, aceste cuvinte ale lui Alberto Caeiro răsună în inima mea cu emoție profundă.

Zeii sunt definiți în lucrarea lui Sallust – Despre Zei și lume (o scriere spirituală din secolul al IV-lea) ca existență concretă și activă în relație cu omul. „Acum miturile reprezintă Zeii înșiși și bunătatea Zeilor – supuși întotdeauna distincției dintre vorbibil și nespus, revelat și neacoperit, ceea ce este clar și ceea ce este ascuns: de vreme ce, așa cum au făcut Zeii bunurile simțului comune tuturor, dar cele ale intelectului doar celor înțelepți, așa că miturile afirmă existența Zeilor pentru toți, dar cine și ce sunt numai pentru cei care pot înțelege.” (Capitolul III. În ceea ce privește miturile; că sunt divine și de ce., Paragraf 3).

A fost pe 19 septembrie 2016 când m-am întins pe podeaua sanctuarului unui frumos templu din Canada, construit de Universal Life Church acum mult timp din dorința de a crește frumos și armonios o preoțime a diferitelor culte religioase din lume. Îmi amintesc cântările în numele vechilor Zei ce mă acompaniau, urmată de impunerea mâinilor pe capul meu și primirea celor trei noduri în schimbul dăruirii unor frumoase roze, noduri ce reprezentau legătura mea cu mine, lumea și Zeii intr-u veac de capelanul fratele George Martin Freeman, președinte al ministerului din Seattle, Washington, ce a hirotonit 20 de milioane de preoți.

„Ești preot din rânduiala strămoșilor tăi care au pășit pe calea cea nebătută mult timp, dar redescoperită astăzi nouă.”

Preoția este vehiculul prin care am putut experimenta și participa la dragostea Zeilor.

„Să te îndrăgostești de Ei este cea mai mare dintre povești, să-i cauți cea mai mare aventură, să-i găsești cea mai mare realizare umană”.

Sunt îndrăgostit și cei patru ani de preoție au fost o aventură uimitoare a iubirii.

Mireasa mea este Templul, Universul, Lumea și Natura. De cele mai multe ori mireasa mea este frumoasă de văzut și minunată să fiu alături ea, dar uneori mireasa mea poate fi ca o soție copleșitoare în bigudiuri sau mai rău, totuși, infidelă și coruptă.

Cu toate acestea, Zeii mă cheamă în fiecare zi să iubesc această Mireasă cu dragoste reînnoită făcută în acte de slujire, răbdare și iertare.

Da, sunt îndrăgostit. Iubesc tămâia pe măsură ce se îndreaptă spre cer în lauda Zeilor și Zeițelor. Ador muzica noastră sacră și cântările noastre. Îmi plac rugăciunile care ne consolează atât de mult.

Îmi plac templele, sanctuarele, fiecare altar din căsuțele noastre și Templul viu – Natura.

Îmi iubesc strămoșii care ne inspiră atât de mult in viețile trăite cu măreție și poezie. Mai ales îi iubesc pe cei ce și-au dat viața spre apărarea moștenirii păgâne pentru că au preferat să moară decât să cedeze celor rău intenționați.

Îmi iubesc colegii de preoție, în special pe cei vechi, din Antichitate, dar și pionierii moderni ca Cunningham, Buckland, Corbas, Selena Fox, Gardner, care mi-au oferit atât de multă inspirație despre cum să fiu un preot bun pentru vremurile în care am fost chemat să slujesc poporului Zeilor.

Mai ales îmi place să ofer ofranda sacră a trudei mele în timpul ceremoniei. Cât de uimitor este să stai la altarul ofrandei și să repet acele cuvinte uimitoare: „Milostivă Zeiță a abundenței, binecuvântează vinul și umple-l cu iubirea Ta, În numele voastre, Mamă Zeiță și Tată Zeu eu binecuvântez acest vin;” „Puternic Zeu al recoltei, binecuvântează acesta pâine și umple-o cu iubirea Ta, În numele voastre, Mamă Zeiță și Tată Zeu eu binecuvântez această pâine”.

Cu toate acestea, această viață trăită în dragoste nu ar fi fost niciodată posibilă dacă nu ar fi fost dragostea trăită într-o casă iubitoare, unde părinții mei mi-au transmis cel mai mare dar dintre toate: darul credinței.

Sunt îndrăgostit. Îmi place să fiu păgân și îmi place să fiu preot al Zeilor.

În orice domeniu al vieții există întotdeauna dificultăți, încercări și persecuții. Cuplurile căsătorite trăiesc momente de obstacole uriașe la fel și preoții. Cu toate acestea, ne amintim că iubirea Zeilor este îndelung răbdătoare și rabdă toate.

Dacă ar fi să mă întrebați care este și care a fost cea mai dificilă provocare a mea ca preot, tocmai aceea de a pleda pentru libertate, pentru iubire pentru toți fără diferențe, pentru dragostea noastră față de Natură și om, în contrast cu o lume suferindă unde poluăm Pământul, discriminăm persoanele gay, ne bârfim, ne certăm între noi, vecin cu vecină, copil cu mamă, elev cu profesor.

Am văzut și am auzit de lucruri care l-ar determina pe cei mai puternici dintre oameni să se retragă din luptă. Nu am renunțat și nu voi renunța niciodată pentru că sunt convins că promisiunea Zeilor este adevărată.

Este important pentru noi să ne concentrăm asupra strămoșilor noștri, asupra celor ce au clădit temelia neamului nostru, nu lucrurilor trecătoare pe care moliile le mănâncă, așa cum a constatat Alexandru cel Mare la moartea sa. Este ușor să te plângi și să arăți cu degetele; dar este mai eficient să trăim în acord cu Natura cu autenticitate și maturitate.

Patru ani de preoție păgână și călătoria continuă, deoarece misiune mea este să ofer o speranță celor ce încă speră și celor ce au pierdut speranța să le reaprind flacăra.

Rugăciunea mea este să pot persevera până în acea zi în care Zeii, care m-au chemat să ii urmez ca preot al Lor, mă cheamă să fiu cu Ei în odihna veșnică. În acea zi, și eu doresc să proclam alături de strămoșii noștri, preoți și civili: „Am luptat în credință, intr-o cursă continuă cu mine și cu viața și le-am biruit”.

Patru ani de preoție au fost plini de multe mângâieri. Cea mai mare dintre toate a fost prezența iubitoare a Zeiței și a mamei ce a plecat la Ei.

În toți acești ani, Zeița a fost întotdeauna acolo pentru a mă mângâia și a mă îndemna să îmi îndeplinesc misiunea până la sfârșit. Tânjesc să o văd într-o zi în cer, alături de dorul mistuitor față de mama mea.

Acum 4 ani am stat în fața frumoasei imagini replici a Zeiței Hathor și Isis pentru a primi darul de nedescris al preoției păgâne. Patru ani mai târziu, mă aflu din nou în fața Zeilor să ii laud cu o rugăciune de mulțumire pentru acești ani uimitori ca preot.

„Să te îndrăgostești de Zei este cea mai mare dintre povești, să-i cauți cea mai mare aventură, să-i găsești cea mai mare realizare umană.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *