
Un puternic incendiu a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, sâmbătă seară, iar 10 persoane au murit și 7 sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă. Acesta a încercat să îi salveze pe pacienți.
Totuși autoritățile au reacționat diferit față de cazul Colectiv pentru că ne conduce bravul PNL, însă ce ar fi să ne punem niște întrebări și la vot să sancționăm astfel de abateri?
Un puternic incendiu a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, sâmbătă seară, iar 10 persoane au murit și 7 sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă. Acesta a încercat să îi salveze pe pacienți.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, la etajul al doilea al spitalului, la unul dintre saloanele din secția ATI, unde erau opt pacienți bolnavi de Covid. Aceștia erau în imposibilitatea de a se deplasa singuri, unii fiind intubați, alții având măști de oxigen.
Toți cei opt pacienți (cu vârste între 67 şi 86 de ani) au murit, iar în încercarea de a-i salva a fost grav rănit și medicul ATI de gardă, dr. Cătălin Denciu, care are arsuri grave pe mare suprafaţă din corp. El a fost transferat duminică la un spital din Belgia. Aici, specialiștii sunt optimiști în ce privește evoluția stării sale de sănătate, potrivit unor surse medicale.
De asemenea, au mai murit doi pacienți din cel de-al doilea salon al secției ATI. Managerul spitalului, Lucian Micu, susține că aceștia nu au murit din cauza incendiului, ci erau într-o stare „foarte critică” și au decedat la câteva minute după ce au fost transferați de la ATI la secția UPU.
Cei șase pacienți bolnavi de Covid care mai erau internați la ATI și au supraviețuit incendiului au fost transferați la Iași.
Nu se ştie cauza oficială a incendiului. Prefectul de Neamţ acuză transferul recent al secției ATI de la etajul trei la etajul doi al spitalului, lucrări făcute fără avizul DSP, care era obligatoriu. La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că spitalul nu avea niciun fel de aviz DSP.
Însă conducerea spitalului susţine că aparatura de la ATI era nouă şi cele două secţii unde a avut loc incendiul aveau aviz DSP pentru circuite.
Sâmbătă seara, surse judiciare apropiate anchetei au declarat, pentru SpotMedia.ro, că incendiul ar fi pornit din mijlocul salonului, unde erau un ventilator mecanic și un aparat electronic pentru perfuzie – injectomat.
Parchetul General a început cercetarea penală pentru ucidere din culpă.





Având în vedere cele relatate anterior trebuie să ne gândim foarte bine și să facem o analiză în comparație cu cazul Colectiv ce l-a avut direct răspunzător pe premierul de atunci, Victor Ponta și PSD. Deși nu sunt fan PSD nu pot să nu observ discursul sărac al presei și al opiniei publice legat de acest subiect, cât și blazarea responsabililor din sănătate, a președintelui României și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru pentru că nu-i așa de când avem PNL la conducere nu mai putem vorbi de corupție sau pete, deoarece acestea erau atributul „ciumei roșii”.
Ca să privim în oglindă concret diferența dintre abordare și totodată ipocrizia șefului statului vă las două manifestări. Prima privește cazul de la Piatra Neamț și al doilea cazul Colectiv.
În 2015, Klaus Iohannis i-a cerut premierului de atunci al României, Victor Ponta demisia din funcția sa ca urmare a numeroaselor morți și răniți din cazul Colectiv deși în deschiderea ședinței de Guvern de sîmbătă, 31 octombrie 2015, premierul Victor Ponta a anunțat, ca măsură provocată de Tragedia de la Clubul Colectiv controlarea la sînge în toată țara a cluburilor. El s-a adresat astfel lui Gabriel Oprea și Raed Arafat:
În loc de concluzie, căci România nu merită concluzii acum, ci pe 6 decembrie
Astfel exact ca și în cazul colectiv pe 6 decembrie 2020 vom fi chemați iarăși la vot și va trebui să votăm în baza propriei conștiințe și a merituozității de care acest Guvern a dat dovadă în ultimele 9 luni de la gafele cu educația online, supărarea lui Orbán pe democrație și pe majoritatea parlamentară, fixația președintelui pe PSD în locul unor soluții și practici concrete, criza de medicamente pentru tratarea cancerului, diabetului și a problemelor cu tiroida, votul contra drepturilor omului (legea identității de gen și refuzul legalizării parteneriatului civil) și până la incidentul de la ATI după ce au blocat posturi în sistemul public de sănătate și nu au achiziționat aparatură și modernizat spitalele.
Demonstrați-le că bem puterea și că nu ne pot duce cu zăhărelul dacă vrem o României a tuturor și nu a unora ce ii folosesc pe alții.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Mai mult
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Tumblr(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pocket(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide într-o fereastră nouă)