Am intampinat cu bucurie scoaterea prin concurs a postului de administrator public la Sectorul 1 de dna. primar, Clotilde Armand. Astfel, am gasit potrivita transmiterea si a candidaturii mele la dansa.
 
Ma consider potrivit deoarece in ultimii cinci ani, am lucrat pentru Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PAGANI), gestionând peste 1000 de voluntari, 10 departamente și comisii, implementând noi planuri de îmbunătățire a activității noastre și abordând plan coerent și sustenabil de dezvoltare a acestei structuri de reprezentare națională.

Totodată, in activitatea de consilier parlamentar am învățat și deprins instrumentele necesare dezvoltării a unor proiecte legislative ce sa răspundă nevoilor comunitare puse in evidenta de deficientele ce fac parte din tabloul unei realități imediate, a unei societăți ineficiente in lupta împotriva urii, sărăciei, inechităților sociale şi a unei administrații de cele mai multe ori disfuncționale.

Bucureștiul, și in particular Sectorul 1 sunt puncte foarte importante pe harta sociala a României și e nevoie de masuri pentru o mai buna eficientizare a tot ce înseamnă administrație digitala, decongestionarea traficului, problema depozitarii și colectării gunoiului, cat și problema clădirilor istorice părăsite.

Astfel, am in vedere dacă voi obține aceasta responsabilitate sa propun o serie de masuri cum ar fi formarea digitala a personalului administrativ, achiziționarea de aparatura necesara eficientizării birocrației, informarea publica a cetățeanului cu privire la accesul facil si digital la o primărie digitala, a viitorului.

In ceea ce privește problema traficului se impune crearea a mai multor spatii destinate parcării mașinilor, colaborarea cu autoritățile in vederea supravegherii și sancționării constante a persoanelor ce parchează mașina in locurile nepermise, îngreunând sau chiar blocând accesul ori traficul pe străzi sau artere ale capitalei. Asemeni municipiului Brașov, am in vedere depunerea unor proiecte pentru crearea unei semaforizări inteligente, ce cu ajutorul AI sa se adapteze situațiilor de trafic sau condițiilor meteo nefavorabile pentru a evita congestionarea intersecțiilor.

Problema depozitarii și colectării gunoiului este o problema stringenta pentru una din cele mai frumoase capitale europene, fapt pentru care e necesara responsabilizarea și formarea unei conștiințe pe model japonez ca “gunoiul este un bun personal” fapt pentru care pubele publice trebuiesc eliminate, iar aruncarea gunoiului in spațiul public sa fie amendata grav printr-o supraveghere și intervenție prompta și eficienta a autorităților. In ceea ce privește gunoiul menajer și industrial se impune crearea unor spatii in care acesta sa fie selectat si reciclat ca mai apoi sa fie reintrodus in circuitul de consum.

Problema clădirilor istorice abandonate este o chestiune sensibila nu doar estetic, dar și economic, dacă nu chiar cultural. E foarte important ca o viitoare administrație publica sa se concentreze in jurul restaurării acestor obiective de cultura și sa încerce prin forțarea proprietarilor cu amenzi și impozite mărite, cat și prin preluarea de primărie a acestor responsabilități ori asigurarea unui ajutor și o reducere a impozitului acestor persoane in schimbul reabilitării acestor monumente.

Totodată primăria trebuie sa acceseze fonduri europene prin crearea unui departament specializat in vederea asigurării mijloacelor financiare prin care acest proiect sa fie dus spre îndeplinire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *