CP: Ei mor și alții tac. Despre tânărul din Slănic de 15 ani ce s-a sinucis

În aceasta dimineață am aflat de cazul unui tânăr de 15 ani, pe numele sau, @Leonard Vasilica care s-a stins din viata prin comiterea unui suicid.
 
Cazul a intrat în atenția mea ca urmare a faptului ca Visinel Balan postase pe contul sau de Facebook o scrisoare transmisă de un alt tânăr care ii aducea la cunoștiință de cele întâmplate.
 
În fapt, tânărul în varsta de numai 15 ani a comis un suicid ca urmare a despartirii de o fata și a hartuirii constante la care era supus ca elev al Liceului Tehnologic din Targu Ocna. Tototodata acesta a fost mutat de la o familie de asistenți maternali la alta pentru ca aceasta din urma ieșea la pensie.
 
Acesta s-a închis în sine și a notat în jurnalul sau diferite metode la care se gândea pentru a isi pune capăt zilelor, iar DGASPC Bacau, respectiv Liceul nu au observat și în consecință nu au reacționat în niciun fel.
 
Aparand acest caz la Realitatea Plus, noul director al DGASPC Bacau recunoaște lipsa de acțiune a instituției și o pune pe seama ca aceștia nu cunoșteau situația, bă chiar mai mult Adaugă ca situația reprezintă o premiera la nivelul instituției, lucru deloc adevărat.
Totusi, ne punem întrebarea cum instituțional aceștia nu știau de situația sa școlară, sau cum contul sau de Facebook era singura dovada ca lucrurile nu merg bine, iar asistentul maternal și fata cu care acesta fusese împreună și căreia ii spuse ca are de gând sa se spânzure nu a dat de veste.
Asteptam niște răspunsuri și sper din tot sufletul ca noul director al DGASPC Bacau sa isi asume acțiunile ce va trebui sa le întreprindă având în vedere aceasta situație.
 
Pana atunci trag câteva concluzii la prima mana despre acest caz.
Trebuie sa atragem atenția de lipsa de tact și luare în serios a acestor cazuri de instituțiile ce ar putea preveni astfel de incidente nefericite, cum ar fi unitatea de învățământ sau Direcția Generală de Asistenta Socială și Protecția Copilului, cât și lipsa unui personal specializat care sa fie apt sa răspundă adecvat în astfel de cazuri și situații limita.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.