Incep prin a va mulțumit pentru increderea acordată și susținerea voastră pentru poziția de vicepreședinte al Consiliul Tinerilor Instituționalizați. Aceasta poziție totodata mă onorează, dar și responsabilizează, fiind acum un factor ce poate determina schimbarea felului în care facem asistenta socială în Romania, dar și a modului în care actualul sistem de protecție al copilului funcționează.

Pornim toți de la o realitate certa, a unui sistem ce dincolo de lege a reușit sa eșueze de cele mai multe ori și sa fie rece de prea multe ori la nevoile reale ale tinerilor instituționalizați.

În același timp, pornim de la o organizație a cărui vechi mod de a face „reprezentare” era unul reprezentat de campanii puternice de PR, și de cele mai multe ori în detrimentul tinerilor, așa cum a fost abordarea profund deplasata a CTI atunci când s-a mers cu fast la Patriarhia Romana pentru a lauda fetele bisericești ce au contribuit la dezafectarea acestui sistem începând cu Decretul 770 al RSR din 1970.

Totusi ca om ce am contribuit în aceasta organizație în 2018, încercând fără succes la aceea vreme sa o redresez și mai apoi dandu-mi demisia am avut puterea sa revin actual și sa punem umărul alături de ceilalți membri la munca, iar acum prin votul vostru sa fiu vicepreședinte.

Mandatul meu înseamnă dialog, spirit de echipa și transparență, chiar și atunci când voi greși. Mandatul acestui Consiliu Director este despre familia și echipa CTI, este despre felul în care vrem sa facem protecție socială a tânărului instituționalizat în Romania și este și despre minorități etnice, sexuale, religioase șamd și despre laicizare.

Toti suntem CTI, fie ca suntem orfani romi, orfani atei, orfani creștini, orfani păgâni, orfani queer ete. CTI este despre casa, reprezentare și viață noastră ca tineri independenți.

Vom începe în perioada următoare un amplu proces de reforma, de extindere organizationala, de eficientizare a muncii, de asigurare a unei comunicări și monitorizări constante a DGASPC-urilor și de susținere a tinerilor orfani.

Mandatul acesta este despre voi și va mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *