Departamentul pentru Diversitate și Minorități la Consiliul Tinerilor Instituționalizați

Din 2014 am început un lobby activ în sensul implementării în societate a unor politici reale ce privesc respectarea drepturilor omului, combaterea stereotipurilor, sancționarea abuzurilor și reforma socială în Romania.

Am fost și sunt constant supus atacurilor din partea grupurilor ce visează zilnic la o Romania a unora, în detrimentul altora, dar și din partea grupurilor ce iei aroga fals titluri pompoase de activism social, însă răspândesc în continuare într-un mod mai subtil comportamente contrare comunicării publice.

Totusi prin Consiliul Județean al Elevilor Bacău am inițiat un prim activism pe drepturile elevilor orientat spre elevii care sunt discriminați pe motive de orientare sexuală, religioasa, orfani șamd, iar odată cu Asociatia The New Pagan Dawn – Tnpd am început un prim activism nisat pe drepturile comunității politeiste.

Odata cu orientarea mea de persoana gay și referendumul urii din 2018 am început cu 2 ani înainte o campanie de succes contra acestui referendum, prin care propuneam societății boicotarea acelui demers profund antidemocratic, iar în aceeași perioada am început sa mă implic în Consiliul Tinerilor Institutionalizat, condus la aceea vreme de Andreeas Novacovici, cu care din pricina unor dispute interne mi-am dat demisia.

În 2019 am infintat un prim departament pe problematici de diversitate în PRO ROMANIA Maramures, primul de acest fel din istoria politicii postdecembriste.

Anul asta, alături de Visinel Balan am revenit în acest Consiliu pentru a îl reforma și a îl reda tinerilor instituționalizați și am susținut din nou necesitatea unui Departament ce sa se ocupe cu problematici de diversitate și minorități, având în vedere numărul deloc neglijabil de copii și tineri instituționalizați de etnie rroma, de orientare sexuală sau gen diferit, de orientarea religioasa diferită ori alte categorii ce sunt vulnerabile în raport cu o societate conservatoare de cele mai multe ori.

Mesajul transmis de Consiliul Tinerilor Instituționalizați prin numirea mea ca director al primului departament pe Diversitate și Minoritati din istoria CTI și a reprezentării tinerilor instituționalizați este un pas important, dar și un mesaj pe care îl transmitem public.

Mandatul meu se va axa pe sancționarea abuzurilor, pe militarea unor măsuri de incluziune socială prin politici publice sustenabile și apropiate de tineri și identificarea timpurie a abuzurilor și preîntâmpinarea lor pe viitor. CTI este un consiliu deschis spre tineri, spre acceptarea diferențelor și dialog.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *