In 1966, regimul Ceausescu promulga decretul 770 prin care era interzis avortul. Se spune ca unul dintre motivele pentru care acest decret a fost promovat a fost acela ca guvernanti comunisti isi doreau ca Romania sa devina o tara cu o populatie de 30 de milioane de locuitori.

Doi ani mai tarziu, in 1969, natalitatea se dublase si se nascusera 1 milion de copii peste sporul natural.

In acelasi timp, in cei 23 de ani cat legile respective au fost in vigorare, s-au născut peste două milioane de copii nedoriţi, in timp ce doar conform statisticilor comuniste, au murit în urma avorturilor ilegale cel puţin 10.000 de femei. Cifrele sunt probabil mult subevaluate, deoarece in perioada 1965-1989 mortalitatea materna s-a dublat in Romania.

A doua consecinta catastrofala a acestor legi antiavort din Romania a fost abandonarea a sute de mii de copii care au ajuns in ingrijirea statului. La caderea comunismului, orfelinatele din Romania gazduiau aproximativ 170.000 de copii abandonati care traiau si mureau in niste conditii comparate de multi dintre reporterii care au vizitat orfelinatele cu cele din lagarele de concentrare. Au facut inconjurul planetei imaginile din orfelinatul de la Cighid unde copii traiau legati de paturi, in propriile fecale, malnutriti si bolnavi. Dealtfel, Cighidul chiar a fost un lagar de concentrare, un loc unde au murit intre anii 1987-1989 137 de copii.

Copiii institutionalizati nu erau doar malnutriti si neingrijiti. Imediat dupa Revolutie o stire a facut incojurul lumii: copiii din orfelinate erau infectati masiv cu virusul imunodeficientei umane. Peste 13,000 de copii. Adica 54% din totalul cazurilor pediatrice de SIDA din Europa.

Toate astea din cauza unor dementi care au dorit sa guverneze peste o populatie mai mare.

Ieri, Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite a anulat Roe vs Wade. Reactia unora dintre statele din Sud a fost imediata. Au banat avorturile. Nu s-au gandit sa creeeze programe sociale pentru copii care vor rezulta, nu s-au gandit ca asigurarile de sanatate sunt precare in acele state, nu s-au gandit ca poate oamenii au dreptul de a alege ce fac cu viata lor.

Nu. Acesti legislatori care, de cate ori li se spune ca salariul minim garantat nu permite spuravietuirea spun ca fiecare este dator sa-si gaseasca un job cat mai bun si ca nu e treaba guvernului cum isi gasesc oamenii de lucru; acesti legislatori care de cate ori li se spune ca oamenii au dreptul la sanatate si ca pentru asta au nevoie de asigurari bune raspund ca asta nu e treaba guvernantilor (si de fapt au ajuns de vreo 50 de ori la Curtea suprema cu incercarile lor de anulare a Obamacare); care spun ca programele scolare nu sunt treaba guvernului; ca supravietuirea saracilor nu reprezinta in nici un fel o problema a guvernantilor. Ei bine, acesti oameni care promoveaza libertati individuale absolute sunt suspect de interesati de ce fac oamenii in patul lor. Atat de interesati, incat uneori nu poti sa te opresti sa te gandesti daca n-or fi obsedati sexual. Si de fapt si sunt:

Senatorul de Louisiana David Vitter, mare militant pentru valorile morale care nu se pot pune in nici un fel de acord nici cu avortul nici cu mariajele gay avea in agenda de telefon toate numerele de telefon ale “DC Madame”, unul dintre cele mai selecte bordeluri din capitala Americana. S-a pocait si familia l-a acceptat imediat inapoi ca pe un parinte iubitor (de prostituate).

https://www.washingtonpost.com/…/why-did-david-vitters…/

Senatorul de Idaho Larry Craig, un alt mare militant pentru valori morale, care a spus dupa Katrina ca New Orleans-ul ar trebui abandonat deoarece este pacatos si corupt, a fost arestat doi ani mai tarziu intr-o toaleta publica din aeroportul din Denver, unde facea avansuri unui politist acoperit. De tare ce apara valorile morale, si-a platit toate cheltuielile de judecata din banii de campanie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Larry_Craig_scandal

Pastorul evanghelist Ted Haggard care mergea saptamanal in Biroul Oval ca sa militeze impotriva drepturilor pentru minoritatile gay a fost denuntat la politie de catre o prostituata masculina, Mike Jones, cu care intretinuse raporturi homosexuale platite timp de trei ani, in timpul carora consumasera metamfetamine. In acest caz, partea cea mai pitoreasca urmeaza abia acum: dupa izbucnirea scandalului, mai marii bisericii in cadrul careia servea Ted Haggard s-au inchis cu el intr-o camera (ce baieti curajosi!) si dupa o saptamana l-au vindecat.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Haggard

Teleevanghelistul Jerry Falwell a spus dupa 11 septembrie 2001, ca acele evenimente au survenit din cauza paganilor, avorturilor, feminismului si homosexualilor. Fiul sau, care a preluat si biserica si universitatea a trebuit sa deminisoneze deoarece el si sotia traiau intr-un triunghi amoros cu ingrijitorul piscinei.

Newt Gingrich, seful camerei care a organizat impeachmentul lui Bill Clinton a fost dovedit a fi avut o relatie extraconjugala cu una dintre secretarele de la biroul congressional chiar in timpul in care initia procedura de impeachment. Dealtfel, acest vajnic aparator al valorilor morale si-a inselat toate cele trei neveste, iar uneia i-a propus sa traiasca impreuna cu amanta ca sa evite divortul. Unul din comicii politici americani a spus odata ca singura ilegalitat epe care n-a comis-o Newt Gingritch a fot jefuirea de morminte, deoarece asta implica un efort personal.

Si putem continua. Dar de ce am continua? Apararea valorilor morale este asigurata de o Curte Constitutionala furata. Lui Merrick Garland, excelent jurist cu credentiale absolut remarcabile si extrem de moderat, majoritatea republicana i-a refuzat audierile timp de un an de zile, pentru ca era ultimul an de mandat al lui Obama si trebuia sa asteptam rezultatele alegerilor. In 2020, atunci cand Ruth Ginsburg a murit IN TIMPUL ALEGERILOR (alegerile prin corespondenta fiind deja incepute) aceeasi majoritate a organizat un blitzkrieg pentru alegerea succesoarei acesteia. “Alt context politic.” N-as avea nici o problema daca nu ni s-ar arunca in permanenta in fata argumentul valorilor morale. Nu stiu cum, unii sunt condamnati sa fie intotdeauna detinatorii acestor valori, indiferent ce fac, iar altii sa taca si sa inghita.

Asta e. Si in felul asta, incet si sigur, toata lumea merge spre extreme.

Nu pot sa inchei fara sa spun, pentru ca sa raman totusi cu constiinta curata, ca poate nu s-ar fi ajuns aici daca cealalta parte ar fi acceptat ca nu se pot face avorturi pana in luna a 8-a. Ca totusi, indiferent despre ce vorbim, o atitudine moderata este probabil de preferat uneia extreme. O sa vedem ce se va intampla.

Pana una alta, in amintirea a ce s-a intamplat deja, o imagine aducatoare aminte de la Cighid. Vi se pare prea dura? Pot sa va spun ca timp de ani de zile m-a bantuit imaginea unuia dintre copiii de la Clunet care avea 5 kilograme la 5 ani.

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.