Comunicat de presă privind demiterea abuzivă a lui Vișinel Balan de la ANPDCA

Am luat act cu indignare de decizia Prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă de a ii aproba revocarea lui Visinel Balan din demnitatea de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului si Adopție. Este o pierdere suferită de sistem si un imbold dat mafiei care erodează instituțiile de ocrotire de ani de zile.

Transmit un apel Prim-ministrului României pentru sprijinul renumirii lui Vișinel Costel Bălan în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Domnul Bălan a fost demis din funcția de vicepreședinte într-un mod injust și neechitabil, bazat pe conflicte personale și jocuri politice. Am inițiat o petiție si alături de semnatarii petiției cer recunoașterea activității ireproșabile a domnului Bălan în calitate de vicepreședinte și experiența sa remarcabilă în promovarea și protejarea drepturilor copilului.

Vișinel Costel Bălan este un fost beneficiar al sistemului de protecție a copilului din Bacău, asistent universitar și fost președinte al Consiliului Tinerilor Instituționalizați. Acesta a obținut Premiul anului 2017 în domeniul activismului civic și drepturile omului la Gala Națională a Voluntarilor organizată de Federația VOLUM, fiind unul dintre cei nominalizați de Forbes 30 under 30 ediția 2017. La 31 de ani, domnul Bălan a reușit să devină student doctorand la școala doctorală din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative București, specializarea SOCIOLOGIE. Este licențiat în drept și teatru, și a reușit să facă un master în științe penale și în asistență socială. Această experiență din mediul ONG a drepturilor copilului l-a făcut să intre pentru prima dată în instituția publică ce își asumă reglementarea și controlul furnizorilor de servicii sociale și a direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

În calitate de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, domnul Bălan a demonstrat o expertiză remarcabilă și o preocupare constantă pentru promovarea și protejarea drepturilor copilului. Continuitatea și coerența politicilor publice în acest domeniu sunt esențiale și cer sprijin pentru renumirea sa în funcție.

Semnatarii petiției, împreună cu mine, solicităm Prim-ministrului României să sprijine renumirea lui Vișinel Costel Bălan în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului si Adopție. Este un gest just pentru o Românie justă. Este o voce a copiilor care se pierd in țipetele adulților.

Retragerea sa este doar o formă de a sugruma copii care ne cer, nouă ajutor. Gandiț-vă ca aveți copii acasă. Ce vor spune ei despre tatăl si mama lor?

29.03.2023

Semnat,

Olteanu Cosmin,

Activist pe drepturile omului în România

Membru în Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale din Camera Deputaților


Semnează petiția pe

https://campaniamea.declic.ro/petitions/petitie-pentru-renumirea-lui-visinel-costel-balan-in-functia-de-vicepresedinte-al-a-n-p-d-c-a?fbclid=IwAR3g9EdswMNTUr-zPduvT6VxT45fFySBKHNr4m7N8r2Ivx0LKV4_l55913U

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.