FINAL DE DRUM PENTRU CANDIDATURĂ,CONTINUARE PENTRU LUPTA SOCIALĂ

Am primit rezultatul Comisiei Electorale Centrale de validare a alegerilor pentru funcția de Rector a Universității din București prin care mi-a fost INVALIDATĂ candidatura pentru considerente statutare.

Îmi asum răspunderea. Candidatura mea nu era conformă cu prevederile din noua Cartă a Universității din București, dar doresc să menționez LEGALITATEA conform noii Legii a Educației nr. 199/2023 și faptul că site-ul Universității din București nu are o interfață clară pentru descoperirea documentelor de interes public.

Vreau să mulțumesc întregii comunități academice și oamenilor care mi-au fost alături pentru susținerea și sugestiile pe care mi le-ați oferit în ultimele săptămâni și promit că lupta mea pentru reprezentarea studenților nu se va opri aici. Cel mai important lucru pe care l-am constatat a fost că învățământul este mai puțin centrat pe nevoile studenților, astfel încât tinerii absolvenți se angajează prea puțin în domeniul studiat.
Universitatea din București are nevoie de un RECTOR FULL TIME care să fie alături de comunitatea academică din toate cele 19 Facultăți (de la Facultatea de Matematică și Informatică până la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București).
De asemenea reprezentarea studențească în mediul universitar este precară dat fiind faptul că, deși studenții sunt „parteneri egali” în procesul educațional nu pot candida la funcții de conducere, ocupă un singur loc în Consiliul de Administrație, iar pentru alegerea Rectorului procentajul de vot este de cca 10% studenți – 90% cadre didactice.

Am citit planurile manageriale ale celor doi candidați, Cristian Preda și Marian Preda. Am constatat că cel de-al doilea plan are în plus o viziune mai europeană pentru Universitatea din București bazată mai mult pe chestiuni științifice și nu doar pe rezolvarea problemelor birocratice, așa cum spunea Miclea Mircea, astfel încât doresc să acord mai departe susținerea lui Marian Preda și lui Claudiu Buglea în implementarea proiectului lor. Totuși, vreau să menționez că domnul profesor Marian Preda ar trebui să aibă în vedere o abordare mult mai aplicată pe nevoile studenților în mandatul său și să ia în considerare abuzurile din Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București.

Vă mulțumesc și vă rămân alături în toate nevoile pe care le aveți. Promit că voi face lucruri mărețe. Fiți buni!

Vezi și

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.