Olteanu Cosmin (n. 25 august 2000, Onești, județul Bacău) este un teolog, antreprenor, politician și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susțînător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației THE NEW PAGAN DAWN, astfel fiind prima figură notabilă care a instituționalizat cultele păgâne în România.

Este cunoscut pentru numeroasele acțiuni civice derulate în ultimii ani care vizează apărarea și promovarea drepturilor omului și în special apărarea libertății de exprimare și a libertății de gândire, conștiință și religie a fiecărui cetățean, indiferent de convingerile sau credințele acestuia, respectarea principiului democratic al separației puterilor în stat și respectării valorilor democratice și laice, sau respectarea dreptului de a alege și de a fi ales.

Sunt omul care a sfidat orice NORMĂ cu cap și a reușit, sfidându-și condiția să ajungă un om de succes, în ciuda tuturor celor ce au dorit să eșuez. Eu sunt OLTEANU COSMIN, activist civic, ONG-ist și OM. Eu sunt cel care a fost un anti-model pentru egoiști și un tată pentru cei discriminați, orfani și handicapați ai unui sistem vitreg. Un om, o inimă, un gând și un UNIVERS. Definiția mea e minus ori minus dă plus, iar asta și am făcut.
Olteanu Cosmin
Președinte al THE NEW PAGAN DAWN

Cuprins

1. Viață personală
2. Opinii politice
3. Activitate
4. Referințe

Viața personală

Olteanu Cosmin s-a născut în Onești, județul Bacău, pe 25 august 2000. Născut dintr-o familie ce a decedat la imediată lui naștere, acesta a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și plasat într-o familie de asistenți maternali profesioniști din municipiul Onești, județul Bacău, unde a domiciliat până la împlinirea vârstei de 12 (douăsprezece) ani.

În 2014, și-a făcut debutul în opinia publică în urmă scandalului provocat de Antena 1 și alte televiziuni din România ce au scris despre el că a săvârșit diverse acte de racolare a unor tineri în covanul păgân pe care acesta îl conducea sub egida Organizației Joy of Satan.
În 24 iunie 2016 a pus bazele primei organizații ce promovează interesele comunității păgâne din România și anume Asociația Mișcarea Neopăgânilor din România (actual THE NEW PAGAN DAWN). În Asociația TNPD, acesta dezvoltă o serie de proiecte ce promovează gândirea critică, nonconformismul, libertatea de exprimare, drepturile omului. Astfel acesta dezvoltă campanii de informare cu privire la cultele păgâne, propune proiecte legislative în Parlamentul României, participă la diverse dezbateri televizate, inițiază programe de cultură și educație în spiritul valorilor democratice și acordă asistență juridică persoanelor discriminate, cât și inițiază diverse acțiuni în instanță îndreptate împotriva celor ce aduc atingere vieții private sau valorilor umane în care aceștia cred.

Olteanu Cosmin a urmat cursurile Comparative Theologician Studies din cadrul Universal Life Church Canada până în 2016, studii universitare.

Opinii politice

Olteanu Cosmin consideră inacceptabilă coalizarea dintre politicieni și Biserică, în ciuda faptului că în România este statuat principiul separării dintre Biserică și Stat.

Activitate

Între anii 2016-2017 a fost reprezentantul elevilor din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bacău, funcție la care mai apoi a renunțat în urma unei controverse.

Fondează Asociația Mișcarea Neopăgânilor din România (actual THE NEW PAGAN DAWN), în 2016, cu scopul de a promova valorile culturale primordiale ale poporului din spațiul fostei Dacii (carpato-danubiano-pontic). Sub mandatul de președinte dezvoltă o serie de activități menite să schimbe felul în care oamenii privesc comunitatea păgână, religia și respectul față de drepturile omului și persoanele defavorizate. Colaborează în regim de parteneriat cu persoane publice din România și organizații în interesul luptei sale pentru drepturile omului. Participă începând cu fondarea Asociației TNPD la o serie de dezbateri televizate, cât și interviuri în presă scrisă românească și internațională, unde raportează situația prezentă a României și vorbește despre reușitele și planurile sale în materie de drepturile omului.

În 2017 participă alături de Grupul Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România la modificarea LegiI 272/2004 ce reglementează drepturile copiilor inițiat de un senator, Vlad Alexandrescu.

Din 2018 este jurnalist la și la 2 (două) reviste Pov21 și ROPăgânism. Olteanu Cosmin susține proteste ale cetățenilor din capitală și din alte localități față de o serie de abuzuri ale autorităților centrale sau locale, precum Roșia Montană. Publică articole în reviste precum Blasting News UȘA (ediția engleză), Revista POV21 și Revista ROPăgânism.

În 2017 participă alături de Grupul Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România la modificarea LegiI 272/2004 ce reglementează drepturile copiilor inițiat de un senator, Vlad Alexandrescu.

Din 2018 este jurnalist la și la 2 (două) reviste Pov21 și ROPăgânism. Olteanu Cosmin susține proteste ale cetățenilor din capitală și din alte localități față de o serie de abuzuri ale autorităților centrale sau locale, precum Roșia Montană. Publică articole în reviste precum Blasting News UȘA (ediția engleză), Revista POV21 și Revista ROPăgânism.

În 2019, acesta e admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă Pastorală din cadrul Universitățîi Tehnice din Cluj Napoca, iar din 2020 se transfera la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Teologie Romano-catolica pe specializarea Studii Religioase.

In 29 martie 2021, absolva Institutul International de Management al Afacerilor din Berlin, pe programul de Management de Proiect.

Din 8 ianuarie 2020 este moderator la postul de radio Radio YOUPAGAN, administrat de Asociația THE NEW PAGAN DAWN prin intermediul licenței Spreaker Broadcast Network.

Datorită unor conflicte ajunge să iși dea demisia la 1 iulie 2020 din cadrul PRO România. Incercările de subjugare a autonomiei organizației de tineret a PRO România Maramureș, cât și votarea anumitor proiecte vădit îndreptate împotriva comunităților necreștine îi vor determina acest act.

Din 14 noiembrie 2020 este consilier în Consiliul Consultativ pe Probleme Administrative, iar din 23 Noiembrie a fost acreditat de Autoritatea Națională de Calificare și Ministerul Tineretului și Sportului că lucrător de tineret.

Din mai 2021 isi deschide o firma pe zona de Telecom & IT, companie ce continua activitatea sa inceputa dintr-un joc in 2014 cu noua aplicatie de WordPress. Despre PFA Olteanu C gasiti informatii aici.

Din anul 2021 este admis si urmeaza o a doua facultate in cadrul Universitatii Bioterra, pe specializarea Drept/Stiinte juridice.

La data de 5 noiembrie 2021 preia mandatul de vicepreședinte al Consiliului Tinerilor Instituționalizați după ce a plecat în 2018 din aceasta organizație datorită leadershipului defectuos al acestei organizații. Din această poziție isi propune reforma actualei structuri și implementarea unei mai bune metode de control, monitorizare și aplicare a politicilor publice din domeniul asistentei sociale în sistemul de protecție al copilului din România.